Spyn.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici.

Mecanismul decontarii cererilor de plata, extins si la nivelul beneficiarilor privati!

Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de ieri, 26 iunie, proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta. Noul act normativ va modifica actualul cadru legislativ pentru a accelera absorbtia fondurilor europene.

Una dintre cele mai importante modificari aduse de Ordonanta de Urgenta adoptata ieri de Guvernul Romaniei vizeazaaplicarea mecanismului decontarii cererilor de plata pentru toti beneficiarii de fonduri europene care nu dispun de resursele necesare pentru a achita facturile aferente serviciilor, bunurilor sau lucrarilor receptionate si acceptate la plata. In prezent mecanismul decontarii cererilor de plata se aplica doar in cazul beneficiarilor publici – primarii si agentii de dezvoltare intercomunitara -, care au contractat finantari prin Programul Operational Regional.

“Am anuntat ca vom extinde aplicarea acestui mecanism si pentru beneficiarii privati, care au nevoie de sprijin. Prin aceasta masura Guvernul Romaniei dovedeste din nou ca schimba sistemul pentru ca acesta sa lucreze in favoarea beneficiarilor. Extinderea mecanismului decontarii cererilor de plata pentru toti beneficiarii, indiferent de programul prin care au contractat finantarea, este o masura care va avea efecte extraordinare deoarece va permite implementarea proiectelor intr-un ritm mai alert si va asigura accelerarea absorbtiei fondurilor europene”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Actul normativ adoptat prevede ca cererile de plata si documentele justificative aferente acestora care urmeaza sa fie depuse de beneficiari la Organismele Intermediare sau la Autoritatea de Management pentru a beneficia de mecanismul decontarii sa includa si facturile de avans prevazute in contractele de achizitii publice aferente proiectelor implementate.

Metrorex, beneficiar eligibil pe POS Transport

Suplimentar, actul normativ adoptat ieri de Guvernul Romaniei reglementeaza si includerea Metrorex pe lista beneficiarilor eligibili pentru contractarea de fonduri prin intermediul POS Transport, ca urmare a introducerii pentru finantare in cadrul programului a magistralelor 4 si 5 ale metroului.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene, fonduri-structurale.ro

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>